بزرگترین اثر به جای مانده از تمدن ایلامی ها

بزرگترین اثر به جای مانده از تمدن ایلامی ها

امتیاز دهید

بروزرسانی شده در تاریخ: ۲ خرداد ,۱۳۹۸

بزرگترین اثر به جای مانده از تمدن ایلامی ها

آیا با آثار باستانی و بناهای مهم کشور ایران آشنا هستید؟ با شابش همراه باشید تا نگاهی به یکی از بناهای مهم ایران بیندازیم.

چغازنبیل، بنای به جا مانده از تمدن ایلامی ها
بنای چغازنبیل از آثار باستانی برجسته ایران بوده و بزرگترین اثر معماری به جا مانده از تمدن ایلامی ها میباشد. این نیایشگاه در ۳۵ کیلومتری شوش در استان خوزستان قرار دارد و ۱۲۵۰ سال قبل از میلاد مسیح ع ساخته شده است. البته ساخت این بنا به اتمام نرسید و از خشت ها و آجرهای به جای مانده در اطراف این بنا، این مسئله مشهود است. این سازه در سال ۱۹۷۹ به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه گردید و مورد توجه تعداد بسیار زیادی از افراد علاقه مند به باستان شناسی و معماری قرار گرفت. برخی این بنا را اولین ساختمان مذهبی ایران میدانند. چغازنبیل متعلق به ایلامیان میباشد که از نخستین تمدن های تاریخ هستند. ایلامی ها حدود ۲۵۰۰ سال بر بخش بزرگی از جنوب غربی ایران حکمرانی کردند و از اولین تمدن های تاریخ به حساب می آیند.

بزرگترین اثر به جای مانده از تمدن ایلامی ها

جزئیات بنا
ارتفاع چغازنبیل ۵۲ متر و ۵ طبقه بوده که به دلیل فرسایس و عدم مراقبت های لازم، امروزه به ۲۵ متر و ۲ طبقه رسیده است.
از عجایب این بنا سیستم آب رسانی آن است. مسیر و کانال آبرسانی به مخزن های چغازنبیل حدود ۵۰ کیلومتر طول دارد و از رود کرخه شروع میشود.
درون این بنا سه دیواره و حصار وجود دارد. حصار اول با داشتن چند ورودی محل ورود زائران است. در حصار دوم برخی از بناهای چغازنبیل ساخته شده است و حصار سوم محدوده این شهر را مشخص میکند. در دیواره های این بنا ناودان هایی به طول ۵۰ متر وجود دارد تا آب را به خارج از چغازنبیل هدایت کنند.
گذرگاه شاهی یا دروازه ارابه ها در دیوار جنوب شرقی قرار دارد. کف این گذرگاه با خشت خام ساخته شده روی آن به صورت بسیار زیبایی سنگ فرش شده است.

اینجا هم میتوانید بیشتر درمورد این مطلب بخوانید  آثار باستانی و زیبایی های گرجستان

سه کاخ مجلل
در همین حوالی و در نزدیکی حصار سوم، اولین کاخ به چشم میخورد.این کاخ  آرامگاه ۵ تن از شاهزادگان ایلامی را در خود جای داده که از افراد محترم در تمدن ایلام بوده اند. 
کاخ دوم سه حیاط دارد که هر حیاط شامل چند حمام و اتاق است. آخرین کاخ در زاویه شرقی نزدیک حصار بیرونی بنا شده که نسبت به کاخ دوم از امکانات و کیفیت ساخت بالاتری برخوردار است. به نظر میرسد این کاخ برای افراد شاخص و ویژه ساخته شده است.
آخرین بخش حیاط شاه میباشد. این حیاط، نیایشگاهی مخصوص برای خانواده سلطنتی است تا پادشاه و خانواده اش برای عبادت در این مکان مستقر شوند.

بزرگترین اثر به جای مانده از تمدن ایلامی ها