ساروج , سیمان باستانی

امتیاز دهید

بروزرسانی شده در تاریخ: ۱۱ اسفند ,۱۳۹۳

ساروج , سیمان باستانی:

دوستان فلسفه ساروج کمی پیچیده است و ساروج به سه دسته تقسیم میشود:

۱٫سخت

۲٫نیمه سخت

۳٫نرم

هر کدام از این ها برای مصارف خاص خود به کاربرده می شدند عزیزان  هر ساروجی نشانه گنج نیست در واقع ساروج همان سیمان امروزی بوده اما با فرمولی متفاوت

حلال ساروج

ساروج نوع نرم را میتون با جوهرنمک ازمایش کرد به طوری که تکه ای جدا شده از آن را داخل ظرف جوهرنمک ریخته اگر شروع به پوسیدن و جوشیدن کرد ساروج است که فقط در نوع نرم کاربرد دارد.

در ساروج نوع متوسط درجه سختی به دو برابر نوع نرم میرسد که در این ساروج برای شکستن آن از پتک و قلم به روش سنتی نیز  میتوان استفاده کرد و برای نرم کردن آن در ضخامت ۱۰سانتی متر میتوان از اسید سیتریک۹۸درصد و اسید کلریدریک۹۹درصد استفاده کرد.

در ساروج نوع سخت که درجه سختی ان به ۱۰برابرنوع متوسط میرسد استفاده از اسید های معمولی بی فایده است و باید از اسید ملوکولی با غلضت بالای۶۰درصد استفاده کرد که هزینه ان بسیار بالا بوده و بسیار خطرناک است به طوریکه یک قطره آن ساروج نوع متوسط را به ضخامت ۱۰سانتی متر سوراخ مینماید این اسید در اختیار آزمایشگاه های شیمی است و تهیه آن بسیار مشکل می باشد. به یاد داشته باشید در مکانیکه گنجی وجود داشته باشد و دارای پوشش ساروج نیز باشد در خوشبینانه ترین حالت نیم متر ضخامت دارد.

اینجا هم میتوانید بیشتر درمورد این مطلب بخوانید  ساروج و روشهای شکستن آن