علامت صلیب شکسته
بروزرسانی شده در تاریخ: ۱۲ اسفند ,۱۳۹۳
علامت صلیب شکسته:
ریشه ای کاملا ایرانی دارد که یه آن گردونه مهر نیز گفته می شود.قدمت آن به سالهای پیش از هخامنشیان دارد و در واقع نمادی آریائی است.این سمبل بر خلاف نظر بسیاری از مردم نشان صلح و توازن است که متاسفانه بسیاری، شاید بخاطر استفاده هیتلر از این نماد برای حزب خود دچار اشتباه می شوند.تقریبا به جرات می توان گفت که این نماد در سراسر دنیا پخش از امریکا و افریقا گرفته تا حتی استرالیا .ضمنا هندی ها نیز این سمبل مقدس را نمادی برهمائی می دانند.اما شاید
علت پراکندگی این نماد در تمامی تمدنها این است که آریائیها پس از ورود به فلات ایران دو قسمت شدند و عده ای از آنان به سمت اروپای امروزی رفتند و همین امر هم موجب پراکنده شدن این نماد شد.به عکس زیر دقت کنید که مربوط به قاره افریقا کشور غنا می باشد.
این مورد مربوط به خرابه های متروکه ای مربوط به قرن ۱۲ در اتیوپی امروز است.
گردونه مهر یا همان صلیب شکسته، چلیپا ئی است با شاخههای ۹۰ درجه به سمت راست یا چپ است. که معمولاً با جهت افقی یا گوشههایی با زاویه ۴۵ درجه میباشد. در شکل هندی نقطههایی در هر ربع آن قرار میدهند.
واژه سواستیکا swastika از زبان سانسکریت آمده و آمیزهای از سو یعنی خوب و خوش + استی یعنی هستی و استی، میباشد؛ یعنی، خوش بختی و نشان خوشبختی. در ایران باستان چنین نشانهای را «گردونه مهر» میگفتهاند.