بروزرسانی شده در تاریخ: ۱ اسفند ,۱۳۹۳
ویژگی حیوانات در دفینه یابی (تمساح):
دوستان همانطور که در پستهای گذشته عرض کردم یک حفار موفق باید جانورشناس خوبی نیز باشد .در پست ارتباط علایم شناسی و جانور شناسی اشاره کردم که دانستن وِیژگی حیوانات بسیار مهم و کاربردی است.حال امیدوارم دوستان با خواندن ویژگیهای حیوانات با ذهنی فعال تر اقدام به گمانه زنی منطقی بنمایند.در اینجا نگاهی اجمالی به ویژگی و رفتار شناسی تمساح ها داریم .در پست های آینده سعی می کنم که از خصوصیات جانورهایی که به عنوان علایم استفاده می شده اند بیشتر در وبلاگ قرار دهم.
تمساح(کروکودیل):
در آب به راحتی شنا میکند، اما همیشه در آب نمیماند و تخمهایش را در خشکی میگذارد در شروع فصل بارندگی تمساح ماده هنگام شب در حاشیه شنی رودخانه گودالی به عمق تقریبی نیم متر حفر مینماید و در آن ۲۰ تا ۶۰ تخم میگذارد و روی آن را با شن میپوشاند .تمساح این حفره را معمولاً هم سطح بالاترین میزان قابل پیشبینی آب رودخانه حفر میکند. پس از تخمگذاری، کروکودیل ماده اغلب اوقات خود را برای حفاظت از تخمها در اطراف این حفره میگذارند.تمساح مانند سایر موجودات ساکن در رودخانهها و دریاچهها و سرزمینهای مرطوب مرداب و گاهی در آبهای کمی شور زندگی میکند.تمساح دو زیست است.اغلب شبها به شکار میپردازد و شبها در اطراف رودخانه به منظور تهیه غذا جستجو میکند، از ماهیها، پرندگان و پستانداران اطراف رودخانه تغذیه میکند. البته گهگاهی به دامها، سگهای گله و حتی انسان نیز گریزی میزند.شکار را بعد از گرفتن به طور کامل با آروارههای قوی میفشارد و سپس آن را کاملاً به داخل آب میبرد یا این که آن را در جوار رودخانه یا برکه مخفی میکند.شکارچی کمین کنندهاست.در صورت نبودن غذا، تمساح قوی، همنوع ضعیف تر خود را می خورد. تمساح ها به راحتی در آب شنا می کنند و با بستن پرده گوش و بینی شان می توانند بیش از یک ساعت نفس خود را در سینه حبس کنند و زیر آب بمانند.
موقع آفتاب گرفتن کروکودیل ها دهانشان را باز می کنند و اجازه می دهند که مغزشان با تبخیر خنک شود درهمین حال گرم کردن باقی بدن نیز ادامه دارد. این بازکردن دهان یک رفتار نمایشی هم می باشد، خصوصاً وقتی در شب یا موقع بارندگی انجام می شود.روش تنظیم دمای بدن برای زندگی کروکودیلین در مناطق سردسیر محدودیت ایجاد می نماید.
رفتار شناسی کروکودیل ها:
رفتارهای مختلف کروکودیلین در سه دسته اصلی طبقه بندی می شود :
۱٫رفتار روزمره : شامل فعالیتهای روزانه وابسته به تنظیم حرارت ، کمین کردن شکارچی و تغذیه است.
۲٫رفتار اجتماعی : ارتباط اجتماعی بین تک تک اعضاء گروه از یک گونه مشابه که با استفاده از دیدن ، لمس کردن ، صدا در آوردن و علائم شیمیایی است.
۳٫رفتار تولید مثلی : این رفتار شامل اظهار علاقه به جنس مخالف ، جفت گیری ، لانه سازی و مراقبت بعد از تولد است.