کاخ شیروانشاه در باکو

کاخ شیروانشاه در باکو

امتیاز دهید

بروزرسانی شده در تاریخ: ۳ اردیبهشت ,۱۳۹۸

کاخ شیروانشاه در باکو

تجربه ای از معماری بی نظیر

کاخ شیروان شاه در باکو یکی از مکانهای دیدنی باکو و آذربایجان است که زیبایی خاص خود را دارد. در این بخش از مجله گردشگری کاروان اطلاعاتی را درباره این مکان در اختیارتان می گذاریم. کاخ شیروان شاه یا کاخ شیروان شاهی مجموعه ای بزرگ ، زیبا و تاریخی میباشد که در درون شهر باکو قرار دارد. این کاخ توسط شاه شیخ ابراهیم اول و در سال ۱۴۱۱ ساخته شده و قدمتی ۶۰۰ ساله دارد.

 

کاخ شیروانشاه در باکو

کاخ شیروانشاه در باکو در سال ۱۹۶۴ به عنوان موزه مرکزی معرفی شد. طبق اطلاعات بدست امده از آن زمان تا الان، مرمت و بازسازی آن در حال انجام شدن میباشد. به گزارش اولدوز توریسم کاخ شیروان شاه ( Palace of  the Shirvanshahs ) بزرگترین اثر تاریخی معماری شیروان آذربایجان ، در شهر باکو میباشد.

کاخ شیروان شاه در باکو شامل ساختمان اصلی قصر، چنبره دفن، مسجد شاه با یک مناره،مقبره سید یحیی باکویی ،پورتالی درضلع شرقی، دروازه مراد، مخزن آب و بقایای حمام خانه می باشد. این قصر بر روی اسکناس ده هزار مناتی آذربایجان به تصویر کشیده شده است.

 

 

ساختمان اصلی کاخ شیروان شاه در باکو در سال ۱۴۱۱ توسط شیروان شاه شیخ ابراهیم اول شروع به احداث گردید. این ساختمان دو طبقه دارای  ۵۰  ابعاد مختلف است و با سه راه پله باریک و پیچ در پیچ به هم متصل می شوند. پس از فتح باکو توسط صفویدر سال ۱۵۰۱،  در طی چند قرن این  “قصر”  متروکه باقی ماند و بخش های زیادی از آن تخریب گردید. مجتمع کاخ شیروان شاه، در سال ۱۹۶۴ به عنوان موزه مرکزی معرفی گردید. طبق اطلاعات بدست آمده کاخ شیروان شاه در باکو شامل ساختمان اصلی قصر، چنبره دفن، مسجد شاه با یک مناره، مقبره سید یحیی باکویی ،پورتالی در ضلع شرقی ،دروازه مراد، مخزن آب و بقایای حمام خانه است. این قصر بر روی اسکناس ده هزار مناتی آذربایجان به تصویر کشیده شده است.

اینجا هم میتوانید بیشتر درمورد این مطلب بخوانید  قلعه کنگلو؛ عقاب مازندران

 

 

کاخ شیروان شاه توسط سازمان های میراث فرهنگی آذربایجان در سال ۱۹۶۴ به عنوان موزه ی مرکزی باکو معرفی شده و بعد از آن تا هم اکنون در حال بازسازی و مرمت است. در کاخ شیروان شاه میتوانید آثار اسلامی بسیاری از جمله مسجد و معماری اسلامی طاق های شبستان را آن ببینید ، حتی دروازه های این کاخ نیز دارای سردر های با زبان عربی و اسلامی می باشند.

کاخ شیروانشاه در باکو