اطلاعاتی درباره درختان

اطلاعاتی درباره درختان

بروزرسانی شده در تاریخ: ۲۴ مهر ,۱۳۹۷

اطلاعاتی درباره درختان
ابریشم مصری

گلی زیبا با گلهای نارنجی و قرمز که تو تابستون ظاهر میشه و برگهاش هم بوی بدی داره .گلی مقاوم به شرایط خشکی و گرما و مناسب برای کاشت در بلوارها و همینطور طرح گل پارکها.به خاطر نوع فرم گلش دست طراح در انتخاب فرم گل و برگ همیشه بازه….

گل کاغذی

گل کاغذی در رنگهای مختلف زینت بخش سر در منازل در شمال و اطلاعاتی درباره درختان جنوب کشور هستش میتونید ازین گیاه مقاوم به گرما و خشکی برای تزیین پرگولا و آلاچیق هاتون استفاده کنید.در تهران و شهرهای سردسیری این گل کمی مشکل داره تو پاییز و زمستون .و گلدهیش ملت فکر میکنند با آبدهی زیاد و افزایش اطلاعاتی درباره درختان رطوبت و خنکی هوا گلهاش بیشتر میشه ولی نمیدونند که این گیاه ساخته شده واسه گرمای طاقت فرسای آبادان.

اطلاعاتی درباره درختان

بلوط همیشه سبز

تکو توک شاید گریتون بیاد این گیاه.دو نوع داریم بلوط همیشه سبز اروپایی و یکی هم آسیایی .گیاهی بسیار بسیار مقاوم به شرایط سخت و بی آب هستش و ضمن اینکه میوه های بلوط مانند قشنگی هم آخرای تابستون تولید میکنه که جنبه ی زینتی دارند.همیشه مقدمه ی معرفی این گیاه به مردم و گروه ها گارتون عصر یخبندان رو مثال میزنم.

پنج انگشت یا ویتکس

پنج انگشت هم توبازار هستش ولی تکو توک .ویتکس یا فلفل پنج انگشت اطلاعاتی درباره درختان نام این گیاه هستش که بسیار به شرایط سخت مقاومت داره.

ختمی درختی

ختمی درختی روز بلند اجباری هستش و مقاومت خوبی در برابر کم آبی و خشکی از خودش نشون میده.

شیشه شور

این درختچه در اصل بومی بیابونهای استرالیا هستش که به خوبی در جنوب وشمال کشور آداپته شده و توی مقاومت گرما و کم آبی اطلاعاتی درباره درختان (البته نه گلدانی! )نظیر نداره.

سنجد

سنجد و سنجد زینتی هم در طراحی فضای سبز و هم در زری اسکیپینگ بسیار کاربرد دارند.به خاطر رنگ ابلق زینتیش دست طراح رو برای استفاده از رنگها باز میزاره.

شاهپسند درختی

باور نمیکردم این درختچه مقاوم باشه! خیلی خوب خودشو سازگار میکنه اطلاعاتی درباره درختان با محیط و بسیار انعطاف پذیره.اینو وقتی فهمیدم که توی دفتر یکی ا همکارام دیدم با اون شرایط سخت چقدر خوب مقاومت کرده ! دارای گلهای چند رنگه و این هم دست طراح رو توی طراحی ها باز میکنه.

طاووسی

طاووسی درخت بسیار مقاوم که شهرداری همیشه ازون در هر شهری هرجا که بخواد آب نده استفاده میکنه :)) دارای گلهای زرد اطلاعاتی درباره درختان رنگیه که تا خرداد حضور دارن و بسیار معطر هستند.بعد از اون باید ظاهر سبز ایشون رو تحمل کنید.

ارس

جونی پروس ها گیاهان بسیار مقاوم و برخی گونه ها خیلی گرون قیمتی هستند.یکی از آپشن هاشون توانایی رشد در سراشیبی ها و نقاط پستی بلندی دار هستش که از نظر بصری باید توی اینطور جاها جونی پروس کاشت تا شیب رو بشکنه و زمین رو صاف نشون بده.و بسیار گیاه مقاوم به خشکی و کم آب هستش.
جونی پروس

زهرش خر رو از پا میندازه! این معنی و توصیف نام خرزهره هستش.اطلاعاتی درباره درختان گیاهی بسیار زیبا و گلدار و معطر و از همه مهمتر مقاوم به شرایط سخت مثل شهر قم و یزد که هم آبهای سنگین رو میتونه تحمل کنه هم نور و گرما رو.به خاطر گلهای زیبا و معطر توی فضای سبز شهری و مخصوصا بلوارها میشه اونو کاشت.

زیتون تلخ

توی باغ گیاهشناسی یزدهم از ۳ سال پیش شروع شده به کاشت و اطلاعاتی درباره درختان جایگرین کردن این درخت مقاوم با درختانی مثل چنار.درختی خیلی مقاوم و دارای سایه انداز خوب و میوه های خوشه ای زیبا هستش.

معرفی تپه ها

معرفی تپه ها

بروزرسانی شده در تاریخ: ۲۴ مهر ,۱۳۹۷

معرفی تپه ها

نام نخستین تمدن ایرانِ مرکزی در کاشان است که در جنوب غربی این شهر قرار دارد. محوطهٔ باستانی سیلک که در منطقهٔ فینِ کاشان واقع شده قدمتی در حدود ۷ هزار سال دارد.

«نزدیک به پنج هزار سال پیش از میلاد، مردم غارنشین فلات ایران در پی دگرگونی‌هایی که از لحاظ آب و هوا و تشکیل مزارع و چمنزارها به وجود آمد به دشت‌ها روی آوردند و زندگی تازه‌ای را آغاز کردند و در تمدن آن‌ها نسبت به دوران‌های پیشین پیشرفت بیشتری دیده شد؛ کهن‌ترین مردم دشت‌نشین، مردم محل سیلک (Sialk) نزدیک کاشان بودند که آثار زندگی ایشان را در آن‌جا به دست آورده‌اند.»

معرفی تپه ها

سیلک یکی از محوطه‌های باستان‌شناختی مهم فلات ایران است که در حدود ۵٬۵۰۰ سال پیش از میلاد یکی از قدیمی‌ترین سکونت‌گاه‌های فلات مرکزی ایران در آن به وجود آمد.
محوطه باستانی سیَلْک در پهلوی جنوب غربی کاشان و در سمت راست جاده کاشان به فین قرار دارد و از دو تپهٔ شمالی و جنوبی که در فاصله ۶۰۰ متری یک‌دیگر قرار دارند و دو گورستان تشکیل شده‌است.

یکی از گورستان‌ها که گورستان الف نامیده می‌شود ۳۵۰۰ ساله‌معرفی تپه ها  است و در ۲۰۰ متری جنوب تپهٔ جنوبی واقع شده‌است که امروزه بر روی آن بلواری ۲۴ متری به نام بلوار امیرالمؤمنین کشیده شده‌است. گورستان دیگر که گورستان ب نامیده می‌شود ۳۰۰۰سال قدمت دارد و در زیر باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی پهلوی غربی تپه‌ها قرار دارد.
تپه سیلک در حقیقت نیایشگاه مردمان باستانی بوده‌است که از گِل رس و معرفی تپه ها  سفال ساخته شده‌است. این مجموعهٔ تاریخی تا سال ۱۳۱۰ خورشیدی شناسایی نشده بود و در میان مردم کاشان به شهر نفرین شده معروف بود.

بعد از انتقال شماری از آثار به موزه لوور فرانسه، کارشناسان معرفی تپه ها  این موزه متوجه دیرینگی این آثار شدند و رومن گیرشمن به ایران فرستاده شد و با همکاری آندره گودار فرانسوی که مدیر موزه ملی ایران بود توانست به کاوِش معرفی تپه ها  در این میدانگاه ادامه دهد.
هیئت باستان‌شناسی به سرپرستی رومن گیرشمن سه فصل کاوش در سال‌های ۱۹۳۳، ۱۹۳۴ و ۱۹۳۷ میلادی بر روی هر دو تپهٔ سیلک و دو گورستان نزدیک به آن انجام دادند و در سال ۱۹۳۸ (۱۳۱۷ خورشیدی) در دو مجلد با عنوان سیلک کاشان به زبان فرانسوی در پاریس چاپ کردند که بعدها به دست انتشارات میراث فرهنگی ایران به فارسی برگردانده شدند.
کاشان به شهر نفرین شده معروف بود.

بعد از انتقال شماری از آثار به موزه لوور فرانسه، کارشناسان معرفی تپه ها  این موزه متوجه دیرینگی این آثار شدند و رومن گیرشمن به ایران فرستاده شد و با همکاری آندره گودار فرانسوی که مدیر موزه ملی ایران بود توانست به کاوِش در این میدانگاه ادامه دهد.[۳]

کاوش‌ها
کاوِش‌های اولیه
هیئت باستان‌شناسی به سرپرستی رومن گیرشمن سه فصل کاوش معرفی تپه ها  در سال‌های ۱۹۳۳، ۱۹۳۴ و ۱۹۳۷ میلادی بر روی هر دو تپهٔ سیلک و دو گورستان نزدیک به آن انجام دادند و در سال ۱۹۳۸ (۱۳۱۷ خورشیدی) در دو مجلد با عنوان سیلک کاشان به زبان فرانسوی در پاریس چاپ کردند که بعدها به معرفی تپه ها دست انتشارات میراث فرهنگی ایران به فارسی برگردانده شدند.[۳]

کاوش‌های جدید
در سال ۱۳۸۰ خورشیدی دکتر صادق ملک شهمیرزادی معرفی تپه ها  از سوی سازمان میراث فرهنگی ایران جهت کاوش به منطقه فرستاده شد. گروه کاوش طی ۵ فصل کاوش که تا سال ۱۳۸۵ ادامه داشت، به نتایج جدیدی دست یافتند که در مجلدهای زیر به معرفی تپه ها  انتشار رساندند.[۳]

زیگورات سیلک (نتایج فصل اول کاوش)
سفالگران سیلک
نقره‌کاران سیلک
شکارچیان سیلک
در طی کاوش‌های این گروه نیایشگاه سیلک که به زبان اکدی زیگورات نامیده می‌شود، کشف شد این پرستشگاه را رومن گیرشمن (کاشف زیگورات چغازنبیل) نتوانسته‌بود پیدا کند.

اقدامات پس از کشف
تپه تاریخی سیلک در ۲۴ شهریور ۱۳۱۰ با شماره ۳۸ در فهرست آثار تاریخی و ملی ایران به ثبت رسید. سیلک دارای ۲ تپه شمالی و جنوبی است. قدمت قدیمی‌ترین آثار به دست آمده از تپه شمالی به حدود ۷۵۰۰ سال قبل می‌رسد و آخرین آثار یافت‌شده از تپه جنوبی مربوط به ۵۰۰۰ سال پیش است.

تمدن
در خرابه‌های تپه باستانی سیلک چند اسکلت انسان معرفی تپه ها  و ظروف باستانی پیدا شده‌است که این اشیاء در موزه‌های لوور فرانسه، موزهٔ ملی ایران و موزهٔ باغ فین و موزه‌ای در کنار این مجموعهٔ باستانی قرار داده شده‌است. از نکات دیدنی این منطقه باستانی وجود خرده سفال‌های چند هزار ساله روی زمین و پیرامون این تپه‌ها است.

پیداشدن دوک‌های ریسندگی و بافندگی نشانی از آشنایی این مردم در هزاره‌های پیش از میلاد از صنعت ریسندگی و بافندگی دارد. همچنین ساکنان این منطقه با ذوب کردن فلزات برای خود وسائل و ابزارهای کار می‌ساختند.

با کشف کوره ذوب فلزات در بخش جنوبی این تپه، می‌توان شهر معرفی تپه ها  سیلک را جزو صنعتی‌ترین شهرهای آن دوران محسوب کرد.

«ساکنین سیلک برای محافظت خود از گرما و سرما معرفی تپه ها  در اتاق‌های کوچکی که با شاخ و برگ درختان می‌ساختند به سر می‌بردند و بعدها خانه‌های گِلین نیز بنا نهادند و تحقیقاتی که در محل مزبور انجام گرفته‌است نشان می‌دهد که مردم فلات ایران به امر کشاورزی پرداختند و حیوانات اهلی را نیز پرورش دادند. در خرابه‌های سیلک بقایای استخوان گاو و گوسفند شاهد بارزی بر توجه مردم آنجا به تربیت این‌گونه حیوانات است. در این محل ظروف سفالین قرمز رنگی نیز پیدا کرده‌اند که از لحاظ صنعت نسبت به ظروف پیش تا حدی کامل‌تر به نظر می‌آید و معلوم می‌شود که آن‌ها را در کوره‌های ابتدایی می‌ساختند. چون در همین محل مقداری دوک‌های سنگی و گِلین به دست آورده‌اند تصور می‌رود که مردم آن زمان با صنعت نساجی آشنایی داشته‌اند. در پایان عهد حجر پسین مردم این سامان آلات و ابزار خود را با مس می‌ساختند و کم‌کم این‌گونه ادوات جای ابزار سنگی را که تا آن زمان متداول بود گرفت و به تدریج کنده‌کاری بر استخوان نیز معمول شد و مردان و زنان به زینت‌آلات توجه خاصی نشان دادند و مردگان را در محل سکونت خویش به خاک سپردند.»

«در هزاره چهارم پیش از میلاد مردم دشت‌نشین فلات ایران در کار زندگی پیشرفت بیشتری کردند و این پیشرفت در توسعه محل سکونت و توجه به تزیین منازل آن‌ها به خوبی دیده می‌شود، در قریه سیلک نموداری از آن وجود دارد، ساکنین این محل اتاق‌های خود را با اکسیدآهن و مواد دیگر نقاشی می‌کردند و ظروف سفالین ظریف می‌ساختند و تصویر پرندگان و حیوانات وحشی را بر روی آن‌ها با رنگ سیاه منقوش می‌کردند و به تدریج این ظروف شفاف‌تر و شکل آن‌ها منظم‌تر شد، از این‌جا می‌توان حدس زد که مردم آن ناحیه جهت انجام این عمل به اختراع چرخ نائل شده بودن، چرخ آن‌ها تخته باریکی بوده‌است که بر زمین می‌گذاشته‌اند و آن را با دست می‌چرخاندند و به این ترتیب به ظروف خود شکل زیباتری می‌دادند. تاکنون شبیه این‌گونه ظروف در هیچ‌یک از کشورهای آن دوران به دست نیامده است. چنین می‌توان نتیجه گرفت که ایرانیان در این صنعت سرآمد اقوام دیگر بودند و شاید اختراع مزبور ویژه آن‌ها باشد. با آن‌که سنگ در ساختن آلات و ادوات در این عهد به کار می‌رفت فلز نیز بیش از دوره پیش وارد صنعت گردید، مس را با چکش صاف می‌کردند، اما طرز ذوب کردن فلزات را نمی‌دانستند و با مس سنجاق و ظروف ظریف می‌ساختند. چون استخوان‌های نوعی اسب و سگ به دست آمده‌است این توهم حاصل می‌شود که مردم آن دوره از این‌گونه حیوانات در حمل و نقل استفاده می‌کردند و مسلماً توسعه کشاورزی مدیون همین امر بوده‌است. در این دوره تجارت نیز رو به پیشرفت نهاد. اما دادوستد بیش‌تر مربوط به محصولات کشاورزی مانند گندم و جو بود. مسئله دیگر که اهمیت دارد این است که کشت گندم و جو نخستین بار در ایران متداول شد.»

«در اواخر هزاره چهارم پیش از میلاد در سیلک خانه‌های قدیمی از میان رفت و به جای آن خانه‌هایی با در و پنجره کوتاه ساخته شد و در ورودی آن اجاقی مرکب از دو بخش وجود داشت، یکی برای آشپزی و دیگری مخصوص پخت نان. در این دوره غیر از ظروف سفالین بعضی تُنگ‌های کوچک از مرمر که گویا مخصوص نگهداری عطر بود در حفریات سیلک پیدا شده‌است و همچنین مقداری آئینه مسی جهت آرایش به دست آمده‌است. از ویژگی‌های این دوره وجود گوشواره‌هایی از طلا و لاجورد است. الواحی نیز با خط مخصوص پیدا شده‌است که هنوز نتوانسته‌اند آن را بخوانند و همین امر می‌رساند که نفوذ مردم بین‌النهرین پس از رخنه به شوش به سیلک نیز ادامه یافت. طبق تحقیقات دیگر گیرشمن این مسئله محقق شده‌است که مُهرهای استوانه‌ای شکل به جای مُهرهای پیشین با خطی خاص جهت کالایی که از سیلک به نواحی دیگر می‌فرستادند ساخته می‌شد. این مُهرها از گِل رس تهیه می‌شد. سیلک تنها ناحیه‌ای است که پیش از دوران هخامنشی در آن مدرک کَتبی به دست آمده و حدس می‌زنند که این مدرک صورت‌حساب و ارقام مربوط به مالیات یا دادوستد بوده‌است و از اینجا معلوم می‌شود که در هزاره سوم پیش از میلاد در ایران خط متداول بوده و ایرانیان تمدن برگرفته از مردم جنوب‌غربی و شمال‌شرقی را توسعه و به شکلی بهتر به مردم ممالک دیگر یا به همان ممالکی که از آن‌جا گرفته بودند انتقال دادند.»

«از ظروف سفالینی که در سیلک به دست آمده‌است تصاویر بز کوهی و اسب و خورشید و همچنین اشکال هندسی فراوان دیده می‌شود و از این اکتشافات نتیجه می‌گیریم که با وجود آنکه آهن و مفرغ در تهیه آلات و ادوات گوناگون به کار می‌رفته‌است صنایع کوزه‌گری و سفال‌سازی رونق خود را حفظ کرده‌است. در این‌گونه اشیاء تصاویر مردانی ملبس به نیم تنه کوتاه و کلاهخودی بر سر مشغول زدوخورد با یکدیگر دیده می‌شود.»

گورهای بومیان و مهاجران آریایی:
«مردم سیلک گاهگاه مردگان را در نزدیکی اجاق خانه خویش در عمق ۱۵ تا ۲۰ متر دفن می‌کردند و بدنِ آن‌ها را با گِل اُخرا رنگ می‌کردند و برخی آلات و ادوات را با آنها در گور می‌گذاشتند.»

«در نیمهٔ اول هزارهٔ نخستینِ پیش از میلاد، گورهای ایرانی وضع بهتری به خود گرفت و بامی برفراز آن با دو شیب متضاد شبیه به شیروانی امروزی تعبیه کردند و مجموعاً جمجمه‌هایی که از این گورها به دست آمده‌است مربوط به مردمی با جمجمه‌های گرد می‌شود. طبق تحقیقات جدید در مزارهای قدیمی سیلک مسلم شده‌است که مردم آن زمان شامل دو طبقه بوده‌اند. نخست طبقه اشراف و درباریان و سپاهیان که همراه جسد آن‌ها اشیای قیمتی بسیار دیده می‌شود، دیگر طبقه دهقانان و روستاییان و پیشه‌وران و شاید بومیان آن سرزمین که گورهای آن‌ها محقر و بدون بام شیب‌دار و دربردارنده اشیایی ساخته شده از مفرغ است.»

برخورد دو قوم ایرانی و بومی را می‌توان در آثار باستانی بازمانده در تپهٔ سیلک کاشان به خوبی دید. در آنجا دو گروه متفاوت با دو نوع آداب و رسوم و فرهنگ متمایز دیده می‌شود. در سیلک نزدیک روستای پیش از تاریخ بومیان آثار یک دژ مستحکم که دارای کاخ و محلهٔ مسکونی و شهر مردگان است، دیده می‌شود. درگذشتگان قوم تازه‌وارد مانند بومیان در زیر اتاق‌های مسکونی بخاک سپرده نشده‌اند. آنان را در شهر مردگان به خاک می‌سپردند و لوازم زندگی آن‌ها را مانند ظرف، سفالینه، کلاه خود، اشیاء زینتی و لوازم مربوط به اسب را همراه آنان در گور می‌گذاشتند. بر روی سفالینه‌ها نقش معرفی تپه ها اسب دیده می‌شود و این نشان آنست که اسب در زندگی آن‌ها اهمیت بسیاری داشته‌است.

اندیشهٔ زایش و مرگ یکی از نخستین اندیشه‌های معرفی تپه ها فلسفی ایرانیان بود. آنان مرگ را تولد دیگر معرفی تپه ها  می‌دانستند و از اینرو درگذشتگان را به شکلی که کودک در شکم مادر دارد با پاها و دست‌های جمع شده بر روی سینه بخاک سپردند تا بهمان گونه که به این دنیا آمده‌اند به دنیای دیگر وارد شوند. بر روی گور که آن را همچون خانهٔ آخرت می‌پنداشتند سنگ‌ها و الواح گلی به صورت خرپشته و شیروانی مانند گذاشته شده‌است و این ادامهٔ سنت خانه‌سازی آن‌ها در مناطق باران‌خیزی است معرفی تپه ها  که از آنجا کوچ کرده‌بودند. معرفی تپه ها این روش بام‌سازی در نخستین گورهای دوران هخامنشی مانند آرامگاه کورش نیز دیده می‌شود و نمودار آن است که این قوم ایرانی پیش از آمدن به فلات ایران چندین سده در نواحی باران خیز ساحل غربی و جنوبی دریای خزر زیسته‌اند و از آن راه به فلات ایران رسیده‌اند.

گنج یابی و دفینه یابی

گنج یابی و دفینه یابی

بروزرسانی شده در تاریخ: ۲۴ مهر ,۱۳۹۷

گنج یابی و دفینه یابی

در گنج یابی و دفینه یابی باید اطلاعات فرد درباره انواع لایه های خاک گنج یابی و دفینه یابی و لایه شناسی بسیار زیاد باشد تا بتواند به هدف نزدیک شود . چرا که شناسایی نوع خاک در دفینه یابی بسیار موثر است. بررسی سطحی و تشخیص لایه های متفاوت خاک شرط اصلی میباشد.در دفینه یابی و باستان شناسی قبل از انجام هرگونه حفاری باید بررسی های سطحی را انجام داد و یافته های خود را ارزشگذاری نمود.انسانها بر روی خاکهایی که زندگی می کنند آگاهانه و یا به طور طبیعی رد و نشانه هایی می گذارند.هر نوع تغییر بر روی طبیعت دست نخورده یک نوع رد و نشانه و یا لایه هایی به وجود می آورد.این لایه ها که به وسیله انسانها به وجود می آید اگر کمی دقت کنیم بعد از گذر صدها و یا هزاران سال قابل شناسایی هستند گنج یابی و دفینه یابی.این تفاوتها به شکلهای قاب فهم زیر معنا می شوند.
برای طلسمات دو تا مسال میزنم که بدانیم اصلا با طلسم روبرو شدیم یا نه. فرض میکنیم.

در جائی کار مکنیم که به آب خوردیم و کار مشکل میشود. اگر در آّب رفتیم و بیرون آمدیم

و دیدیم خشک هستیم این طلسم است و اگر بیرون آمدیم و خیس بودیم این طلسم نیست

بلکه به آب واقعی خوردیم یا در جائی که احساس میکنیم طلسم مار دارد باید یکی از مارها

رو بگیریم اگر از دستمان رد شد و نتوانستیم آن را بگیریم طلسم گنج یابی و دفینه یابی است و اگر توانستیم آن را بگیریم ، این دیگر طلسم نیست.

گنج یابی و دفینه یابی

خوب حالا یک پیش زمینه ای هم در مورد تله ها برای شما بگم. تله نیز به دو دسته تقسیم میشود.

تله هایی که به آنها بار میدهیم تا عمل کنند و تله هایی که ار گنج یابی و دفینه یابی آنها بار میگیریم تا عمل کنند.

که هر دو به صورت مکانیکی عمل میکنند.

هر کدام از این دو نوع تله خود به انواع گوناگون تقسیم میشوند گنج یابی و دفینه یابی که کار کرد همه آنها به همینشکل است.
دفینه یابی برای شناختن ساختار و لایه های خاک از رشته ژئولوژی( زمین شناسی ، علمی که درباره زمین و چگونگی مواد و ترکیبات و تغییرات آن بحث می کند.) استفاده نمود تا گمراه نشویم.

گنج یابی باید از روشهای آرکولوژیک (باستان شناسی) گنج یابی و دفینه یابی در تحقیقات مقدماتی و سطحی و در حفاری استفاده نمود تا شانس موفقیت شما بالاتر برود .

برای فهم اینکه آثاری که بدست آمده از چندین و چه کانی هایی تشکیل شده و یا چه نوع سنگ قیمتی در ساخت آن استفاده شده باید از شاخه کانی شناسی که یکی از شاخه های زمین شناسی است استفاده کرد.

محاسبه تقریبی هزینه های جستجو بررسی و حفاری کردن باعث برنامه ریزی دقیق و موفقیت در کار می شود.

برای شناخت اشکالی که بر روی صخره ها حک شده و همچنین شناخت آثار تاریخی بدست آمده باید تاریخ هنر و تاریخ تمدنها را مطالعه نمود و استفاده کرد.

حفاری کردن همانند یک عملیات است قبل از اینکه خاک را زیر و رو گنج یابی و دفینه یابی کنید باید داده ها و نشانه های سطح خاک را به شکل خوبی تجزیه و تحلیل کرد.

در زیرخاکی ها باید برای زودتر رسیدن به هدف باید از تکنولوژی استفاده کرد.

در گنج یابی بسیاری از نشانه ها و اشکال به شکل الفبایی و طبق قواعد ریاضی بدست می آیند.برای حل کردن این معماها باید از علم هندسه که شامل مجموع قوانینی مانند یادگیری زبان علائم و نشانه ها , اندازه گیری طول و عمق, واحدهای اندازه گیری در ریاضی که این قوانین در بسیاری از گوردخمه ها تومولوسها و بسیاری از دفینه های شخصی رعایت شده است استفاده نمود .

در دفینه یابی برای یادگیری جنبش ها و ساختار قومی و دینی گنج یابی و دفینه یابی جوامع باستانی باید تاریخ ادیان را مطالعه و استفاده کرد.

برای پیدا کردن گنج باید از اطلاعات مردم که شامل افسانه ها داستان ها گنج یابی و دفینه یابی و باورها که مربوط به منطقه مورد کاوش شماست نت برداری کرد یادتون باشه گاهی نکته ای کوچک کاری بزرگ انجام می دهد البته معمولا این جور افسانه ها با اغراق همراه است اما همه این ضرب المثل رو شنیدیم که میگه تا نباشد چیزکی مردم نگویند .

دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده

دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده

بروزرسانی شده در تاریخ: ۱۵ مهر ,۱۳۹۷

دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده

شاید هنوز هم برخی از افراد تصور می کنند که پیدا کردن گنج و اشیای قیمتی فقط در قصه ها و داستان ها هستند، اما این طور نیست.

در طول تاریخ جواهرات، سکه ها، تاج ها و اشیای قیمتی بسیاری در دل خاک فرو رفته اند، برخی از آنها کشف شده و در فهرست گرانقیمت ترین آثار قرار گرفته اند و بعضی دیگر هنوز کشف نشده اند، و روزی فردی آنها را پیدا خواهد کرد و بر شگفتی های بی پایان تاریخ خواهد افزود.

دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده

در این گزارش، تنها با چند نمونه از آثار تاریخی گرانبهایی که تاکنون کشف شده اند دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده  همراه خواهید بود.

گنج CUERDALE

این گنج در سال ۱۸۴۰ میلادی پیدا شد، قیمت آن نزدیک ۳.۲ میلیون دلار برآورد می شود. دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده این گنج در زمان بازسازی پل رود ریبل انگلستان یافت شد. کارگران، یک صندوق سربی را از درون حفره ای پیدا کردند که در داخل آن بزرگترین گنجینه وایکینگ ها حاوی ۸۶۰۰ قطعه تاریخی از جمله سکه، نقره، جواهرات مختلف و اشیای نقره ای بود.
تاریخ این گنج به سرزمین های تحت سیطره وایکینگ ها بازمی گشت و ریشه برخی از آنها به مناطقی در اسکاندیناوی، ایتالیا و بیزانس، امپراتوری روم شرقی متعلق بود. این گنج به ملکه ویکتوریا تسلیم شد، و برخی قطعات آن در حال حاضر در موزه بریتانیا نگهداری می شود، کارگران پس از یافتن گنج هر کدام یک سکه از آن را صاحب شدند.

گنجینه هاکسن
 
گنج هاکسن در سال ۱۹۹۲ میلادی کشف شد و قیمت آن نزدیک به ۳.۸ میلیون دلار برآورد می شود. دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده یک کشاورز به نام پیتر واتلینگ وقتی چکش خود را گم کرد، به پیشنهاد دوستش برای پیدا کردن آن از یک دستگاه فلزیاب استفاده نمود تا چکش را پیدا کند، اما به جای آن یک جعبه از جنس بلوط را یافت که درون آن مجموعه ای از قاشق های نقره ای، جواهرات، طلا و سکه هایی بود که به قرن چهارم و پنجم میلادی بازمی گشت. دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده باستان شناسان توانستند دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده گنج های مدفون دیگری را نیز در همان منطقه پیدا کنند که از جمله آنها قاشق ها و بشقاب های رومیان باستان بود.

گنج استافوردشایر

این گنج در سال ۲۰۰۹ میلادی یافت شد. قیمت آن در حدود ۴.۱ میلیون دلار برآورد می شود. دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده فردی به نام تری هربرت زمانی که از یک دستگاه فلزیاب در مزرعه ای نزدیک استافورد شایر استفاده می کرد آن را یافت. این گنج بزرگترین گنج یافت شده از آنگلوساکسون ها است و شامل ۳۵۰۰ اثر نظامی، اسلحه از جمله شمشیر و آثار دینی از جمله صلیب اسقف ها می باشد. آثار طلایی تزیین و دکوراسیون از دیگر چیزهایی هستند که در این گنج می توان دید. گنج استافوردشایر به قرن هشتم بازمی گردد و بر دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده نگرش مورخان درباره تاریخ انگلستان در آن بازه زمانی اثرگذار بوده است.

گنج ŚRODA   

فرآیند یافتن این گنج مابین سال های ۱۹۸۵ تا ۱۹۸۸ میلادی بوده است.دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده  در حدود ۱۲۰ میلیون دلار قیمت دارد. زمانی که کارگران دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده در حال تخریب و بازسازی خانه ای قدیمی در Sroda  لهستان بودند در سال ۱۹۸۵ میلادی آن را پیدا کردند که تاریخ اشیای یافت شده به قرن چهاردهم باز می گشت و حاوی ۳۰۰۰ قطعه و سکه نقره ای بود. زمانی که ساختمان های مجاور نیز تخریب شد آثار باستانی و گنج های بیشتری یافتند که شامل سکه های طلا و نقره و کلکسیونی از جواهرات، تاج طلایی، و انگشتری با سر اژدها بود.کارشناسان سعی دارند تا قیمت این گنج را تعیین کنند، گنجی که حقیقتا بی نظیر است.

 
گنج پاناگیوریشته
 
این گنج در سال ۱۹۴۹ یافت شد و قیمتی بر آن گذاشته نشده است. دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده این گنج را سه برادر به نام های پاول، پتکو و میشاییل دیکوو کارگران یک کارخانه در بلغارستان که در دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده حال حفر زمین بودند یافتند. دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده ظرف آشامیدنی طلای آن به چهار قرن قبل از میلاد باز می گشت. آنها همچنین ظرف های طلایی و گلدان هایی را که گفته می شود دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده در مراسمات مذهبی مورد استفاده قرار می گرفته است را به علاوه شش کیلوگرم طلای خالص پیدا کردند.

گنج باختر افغانستان

این گنج در سال ۱۹۷۸ میلادی یافت شد و قیمت ندارد و بسیار با ارزش است. گنج باختر در «طلا تپه» افغانستان و توسط باستان شناسان افغانستان و روس به سرپرستی «ویکتور ساریاندی» و در سال ۱۹۷۸ کشف گردید. گنج باختر حاوی ۲۰ هزار قطعه از جواهرات دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده و آرایه های طلا می باشد و به یک قرن پیش و پس از میلاد باز می گردد. دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده گنج باختر حاوی آثاری از چین، یونان و هند است، دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده جواهرات دقیق و ریزه کاری شده ای که در اغلب موزه های جهان به نمایش گذاشته شده اند.

گنج کاپیتان کید (Captain Kidd)

به احتمال زیاد خیلی از شما دوست ندارید دزد دریایی شوید و در آینده این شغل را برای خودتان انتخاب کنید! اما با گنج های آن ها چطورید؟ شاید خود دزدان دریایی را دوست نداشته باشید دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده اما مطئنا گنج هایشان دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده را خیلی دوست دارید! یکی از شناخته شده ترین دزدان دریایی تمام دوران شخصی به نام کاپیتان کید بوده که محدوده ی فعالیتش در اقیانوس هند بوده است. او در سال ۱۷۰۱ در شهر دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده لندن دستگیر  شد و از آن به بعد برای همیشه رازهایش را با خود به گور برد.

اما رازهای او دقیقا چه بودند؟ راز بزرگی به نام تمام گنج هایی که از اول زندگی اش تا به آخرین سال فعالیتش به سرقت برده بوده است، مقدار بسیار زیادی که هیچ قیمتی نمی توان روی آن ها گذاشت. جالب است بدانید تا دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده به دانستنی هایی درباره دفینه های کشف شده امروز هیچ کس نتوانسته این گنجینه را پیدا کند، پس اگر ماجراجویی و ثروتمند بودن را دوست دارید، راهتان را به سمت ماداگاسکار کج کنید. کشتی او جایی در ماداگاسکار و در جزیره ای به نام جزیره دزدان دریایی (جزیره Sainte Marie) است.

 

دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱

دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱

بروزرسانی شده در تاریخ: ۱۵ مهر ,۱۳۹۷

دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱

گنج در خانه قدیمی:

پنهان کردن امانتی خود به مدت و اندازه کافی تامل و تفکر کرده، بهترین و امن ترین نقطه برای دفن را در نزدیکترین جای ممکن به خود جستجو می کند. لکن معقول بودن این مکان از نظر خود وی مهم می باشد. این مکان ممکن است برای دیگران به آن اندازه معقول و منطقی نباشد. اصولا خلوت و یا پر رفت و آمد بودن این مکان ها در شرایط آن زمان مهم نبوده است. آنچه مهم است دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱ جالب توجه بودن آن نقطه می باشد. فرد دفن کننده می توانسته با انتخاب شلوغ ترین و پر رفت و آمدترین جا برای پنهان کردن اموال خود، از رهگذران دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱ نیز بدون آنکه خودشان متوجه شوند، برای حفاظت از امانتی اش استفاده کند.

دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱

۲- جایی که فرد برای پنهان کردن امانتی خود در نظر می گیرید بایستی در محلی که وی به طور مرتب جلوی چشم دارد انتخاب شود.(این بند برای دزدها و راهزنان معتبر نیست) خصوصا انسانهایی که امانتی را در خانه و باغچه مخفی می کنند، جایی را انتخاب می کنند که در نشست دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱ و برخاست های روزانه جلوی دیدگانش باشد.
۳- فرد یا افرادی که اموال را دفن می کنند، با توجه به اینکه دوباره به آن محل خواهند آمد،دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱  در اطراف دفین ه جایی ثابت را برای محاسبه علامتگذاری ها برخواهند گزید. این بند برای کسانی که در اراضی و جنگلها اقدام دفن کرده اموال می کنند، بسیار حیاتی است.
۴- بالاخره فرد دفن کننده برای گم نکردن محل و یا بعدها برای نشانی دادن به سایرین، دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱ در اطراف دفینه نیز اشاراتی گذاشته و به وسیله آنها محل دقیق را پیدا خواهند کرد. دقیقا این نکته جالب ترین قسمت ماجراست لکن با این وجود این قسمت سخت ترین قسمت کار نیز محسوب می شود.زیرا برای کشف رمزهای فرد دفن کننده، ابتدا باید مقررات و قانون این کار را بیاموزد. در اینجا منطق ها با مشکل مواجه می شوند با کمک گیری از تجربه های به دست آمده، سعی خواهیم کرد به یک نتیجه مطلوب برسیم. همچنین، بافت اجتماعی، دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱ سویه تحصیلات، دوره ای که در آن زندگی می کرد و زاویه دید فرد دفن کننده به امور دینی باید کشف شوند.

۵- تنها موارد فوق کفایت نکرده، فرد گنج یاب بایستی از الفبای یونانی، رومی، میخی ، فریگ، بیزانس و … نیز سررشته داشته باشد. در نهایت شاید داشتن اطلاعات اندکی در خصوص تاریخ کمک زیادی به فرد بکند. زیرا با وجود اینکه چند سالی از دو هزارمین سالگرد تولد حضرت عیسی نگذشته، کارشناسان تاریخ زیادی را دیده ایم که از وجود انجیل ۳۰۰۰ ساله خبر داده اند. از همین روست که به اهمیت واقعی این مطلب پی می بریم.

پس از آنکه اطلاعاتی را در خصوص انتخاب محل دفن گنج از طرف فرد یا افراد دادیم، بر روی مکان های دفن نیز اندکی تامل می کنیم: محل هایی که اشارات و علایم قرار می گیرند حداقل به اندازه خود آن علایم مهم هستند. بعضا هم دفینه هایی را می بینیم که در تصدیق اعتقادات قدیمی، دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱ بدون گذاشتن اشاره و علامت دفن شده اند.
از اینرو، نقاطی که بیشتر دفینه ها را به خود جذب کرده و نیز نقاط ثابتی را که دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱به عنوان مشخصه دفینه ها انتخاب می شدند را بررسی می کنیم. هرگز نباید فراموش کنیم که فرد دفن کننده گنج در زمان علامتگذاری محل های دفن برای خود، مکان و محل هایی را ترجیح می دادند که به هیچ وجه تغییر نیافته، جا به جا نشده و یا مکانی در نزدیکی محل دفن باشند. به طور مختصر به این اماکن می پردازیم:

۱– اراضی ها:

انسانها اراضی را با توجه به شرایط آنها بررسی می کردند ، تراکم جمعیت ودانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱  میزان عبور و مرور از مسیرهای مختلف را مورد بررسی قرار داده و گذرگاه هایی با کمترین حالت شک برانگیزی و جلب توجه را انتخاب می کردند. در بسیاری از دفینه های اراضی، پیدا کردن علایم مربوط به آن بر روی تکه صخره های ثابت روی زمین امکان پذیر است. اینها قطعه صخره های سنگی هستند که بر رویشان اسکنه کاری شده، تصاویری از فلش قمه، نعل، شکاف، سنگ سفره، زنجیر، تصاویر دست و پا و برخی حیوانات را می توان مشاهده کرد. علایمی که در بالا بر شمردیم و سایر علایم شبیه آنها معمولا نه بر روی صخره زارها، بلکه بر روی سنگها ودانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱  صخره های کوچک و ثابت روی زمین ترسیم می شوند.
موردی که در اینجا باید مورد توجه قرار گیرد، آن است که اشارات و علایم موجود در اراضی به طور یقین بیشتر از یک مورد خواهند بود. حتی تا آنجا که همه می دانند در تصدیق تفکرات داخلی منسوبین جامعه ارامنه، بدون گذاردن چندین علامت در اطراف، هیچ گنجینه ای در زمین دفن نمی شده است. دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱ یکی از این علامت ها جهت و دیگری فاصله را نشان می دهد. بعضی وقت می توان نشانه هایی را پیدا کرد که هم جهت و هم فاصله را به تنهایی نشان می دهند، نشانه هایی همچون فلش، کمان، تک پا و … از این قبیل هستند. صخر هه های اسکنه خورده نیز از علایمی به شمار می روند که جهت و فاصله مورد نظر آنها با شمارش محاسبه می گردد.
بعضی از این نشانه ها به منظور فریب دادن، جهات مخالف را نشان می دهند. دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱ بعضی از انواع علایمی همچون فلش (تیر) یکی از این موارد است. برخی دیگر از علایم نیز به مفهوم کندن سنگی که بر روی آن حک شده اند، می باشند؛دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱ قهوه جوش، سنگ آسیاب، سنگ مصلی، سنگ سفره و گل برگ دار از این نوع هستند. دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱ چیزی که در پیشروی در جهت نشانه ها ترسیم شده با احتساب هنر با فوم مطرح می شود، دانستن واحد اندازه گیری که فرد دفن کننده در آن زمان با توجه به منطق خود به کار برده است. چندین مورد از این نشانه ها عبارتند از: برخی از انواع فلش، زنجیرهای ته حلقه ای، تک پا، تک دست، تپانچه یا تفنگ و امثال آن هستند. داشتن برخی معلومات همچون واحد طولی استفاده شده توسط اقلیت ها در اینجا از اهمیت زیادی برخوردار است. همچنین اگر در مورد نشانه هایی که از دوره روم و … بر جای مانده اطلاعاتی در دست نداشته باشید، پیدا کردن امانت های مربوط به آن دوره غیرممکن خواهد بود. برخی از نشانه های ترسیم شده در اراضی و صخره زارها تنها به منظور مژده دادن ترسیم شده اند. پیدا کردن امانت اصلی نیز مستلزم یافتن نشانه های دوم و سوم می باشند. یکی از مهمترین علامت هایی که بر روی سنگ های روی زمین ترسیم شده، اشکال قطعه قطعه شده می باشد. اینها خرس لنگ، یک چشم، گل بی برگ، کشیش لنگ و امثال آنها هستند. کشف اعضا و تکه های ناقص این اشکال لازم و ضروری است. امانت در زیر قطعه ناقص نیست.دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱  باید در نزدیکی آن جستجو شود. اطلاعات آن در قسمت مربوطه آمده است. صلیب هایی که به نشانه سوگند بر روی سنگ روی زمین حک شده اند نیز بعضا به نشانه قبر، گاهی سروهای دو شاخه، درخت های عرعر کهنسال و گروه بلو طها محل فریب نیستند. درختهای تنهای موجود در اراضی و یا گروههای دوتایی و سه تایی و درختهای چند تایی دارای چیدمان هندسی از اهمیت برخوردارند.

۲– جنگل ها:

جنگلها یکی از جاهایی می باشد که اکثر دفینه ها در آن دفن می شوند. دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱ در دفینه های جنگل به جای درختان رایج آنجا، تنها درختانی بالغ که احیانا در کنار مسیر عبور قرار دارند، ترجیح داده می شوند. در جنگلها مناطق پیچ و یا جاهایی که موقع نگاه کردن شبیه یک روستا هستند اهمیت دارند. جستجوکنندگان گنج باید از جای جنگل های قدیمی نیز اطلاعات کافی و خوبی داشته باشند.
در جاهای زیادی از جنگلها محل کلسیا و معبدها را می توان یافت. دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱ دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱ احتمالا امروزه دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱ این اماکن تخریب شده اند. از این رو با در نظر گرفتن حالت قبلی این دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱ اماکن شروع به بررسی محیط بکنید. البته همانگونه که اماکن بدون درخت امروزی در زمانهای قدیم جنگل و بیشه زار بوده اند، عکس این مطلب نیز صحیح است. در داخل تعلیمات مسیحیت نیز انزوا دریافت وجود دارد. دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱ به همین سبب موضوع ساخت دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱ معابد و کلیسا در داخل جنگل امری رایج بوده است. کشیش ها و راهب ها در این محل ها مشغول عبادت می شوند. باز به همین شکل، مشاهده می شود که برخی از صومعه ها نیز در داخل طبیعت و به دور از جامعه انسانی ساخته می شدند.

۳– معابد و کلیساها:
خواه به دلیل اعتقادات و یا خواه به خاطر ایمنی، یکی از ترجیح های افراد دفن کننده کلیساها و معابد بودند. به طور کلی ورودی های کلیساها و اطراف آنها جاهایی بودند که انسانها رغبت بیشتری را بدان داشتند. لکن اتاق مخصوص کشیش ها و راهب ها مکانهای اصلی دفن گنج به شمار می روند. زیرا کشیش ها پول هایی را که از مردم و حکمرانان می گرفتند در اتاق های خود در زیر محراب کلیسا و یا داخل دهلیزهای میان خانه و کلیسا که مطمئن ومخصوص ساخته شده بودند، مخفی می کردند.
ترجیح انسانهایی که از بیرون آمده بودند و یا مردم دوره های بعد بیشتر حیاط کلیسا بوده است. لکن امروزه چنین دفینه هایی در حد صفر می باشند. این دفینه ها یا به تاراج رفته اند و یا به خاطر از بین رفتن محل دقیق حیاط دیگر قابل کشف نیستند. در مورد کلیساهایی با شکل و ساختار غار نیز باید گفت که قسمتهای جلویی یعنی جاهایی که در معرض دید هستند از نقاط ترجیح محسوب می شوند.

۴– سواحل رودخانه ها و دره ها:

چنین جاهایی که جا به جایی و تغییر محل برایشان به راحتی ممکن نبوده، یکی از مکان های غیرقابل اجتناب برای پنهان کنندگان گنج بوده است، انسانهای قدیم که از نتیجه فلاکت باری چون سیل اطلاع داشتند، بیشتر مناطق سخت صخره زاری کنار رودخان هها را برمی گزیدند، چنین گنجینه هایی را به طور قطع در داخل ظرفهای سفالی و یا فلزی قرار می دادند. دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱ نقاط چرخش رودخانه ها و اطراف پل های قدیمی شایان توجه و بررسی هستند.

۵– پایه های پل ها:
برای افراد دفن کننده گنج، پایه های پل ها نیز به اندازه مناطق اطراف دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱ آنها مناسب و مهم بودند. مخصوصا در مورد پل های سنگی علایم و نشانه هایی را می یابیم که قسمت پایه آن را نشان می دهند. این علایم گاهی دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱ برای ما به منزله نشانه ها و خطوط تزیینی می باشند، لکن در اصل به مفهوم اشیای مخفی شده می باشند. هیچ موردی را نمی توان به همه تعمیم داد؛ ولی از آنجا که ادعاهایمان در اکثر جاها تصدیق شده، دانستنی هایی جالب از محل گنج در خانه های قدیمی ۱ بنابراین از مطرح کردن آن نیز عبایی نداریم. در پایه چنین پل هایی علایمی نظیر صلیب، گل، دایره و خورشید مشاهده می شوند. علایم کلی اینها هستند. البته استثناء نیز وجود دارد.

۶– سرچشمه ها:

یکی از بهترین نقاط ثابت برای دفن کردن گنجینه، سرچشم هها می باشند. پیدا کردن آنها مستلزم وقت کافی است، زیرا جای بسیاری از آنها ناپدید شده اند، لکن خود چشمه ها نیز از مکا نهای مهم می باشند. قسمت بالایی آنها به فاصله ۴۰ – ۱۱- ۷ قدم برای پنهان کردن اشیاء استفاده شده است. همچنین در دفینه های مربوط به چشمه، یکی از چهار جهت انتخاب شده و محاسبات از آن طرف بر روی چشمه انجام می شود. یک مشاهده گر زیرک این علامت ها را در مورد چشمه هایی که تخریب شده باشند پیدا خواهد کرد. بنا به گفته بعضی از کارشناسان گنج، دفینه های چشمه، نه در جهت جاری بودن آب بلکه دقیقا در خلاف جهت می باشند. لکن معلومات موثری را در این خصوص با شما مطرح می کنیم: فرد دفن کننده ای که چشمه و یک تپه نزدیک به آن را برای مثلث خود در نظر گرفته، مالش را در نقط های می گذارد که با چشمه و تپه تشکیل مثلث بدهد. فاصله بین چشمه و قله تپه ۱۱۰ قدم بود و پول نقطه مثلث نیز در زیر صخره ثابتی در فاصله ۱۱۰ قدمی آن بود.
اگر شرایط ساختاری چشمه ها مساعد بوده باشد، در مواردی گنجینه در داخل سنگ های به کار رفته در آن و زیر قاعده چشمه پنهان شده بود.
نشانه های عمومی این مکان ها عبارتند از ماهی، مار، لاک پشت و عما، دلیل دفن پول و طلاجات در کنار چشم هها، ثابت بودن جای آنها برای علامتگذاری و یک باور قدیمی هم وجود دارد که همانگونه که چشم منافذ خروجی آب خود را در اعماق آب از دید مردمان به دور نگه داشته اند، پولهای دفن کننده را نیز مخفی نگه خواهند داشت.

۷– دوراهی ها (محل های قیچی):
کسانی که تصمیم به کار روی چنین محل هایی گرفته اند، بایستی به نحوی نقشه های قدیمی این مناطق را به دست آورده و یا با توجه به روایت به محل های آن دوره ای ببرند. در بین علامت ها، قیچی باز و بعضا نیز انبردست، چهار راه و قیچی شکسته نیز سه راهی را نشان می دهد (قیچی شکسته بعضا محل تقارن دو کانال آب را نیز نشان می دهد). چنین جاهایی به کثرت برای دفن گنج انتخاب می شده است. فرد دفن کننده، امانت خود را به همراه علامت هایی چون قیچی، انبردست، شمشیر ضربدری و نخ و سوزن دفن می کند.

۸– داخل آسیاب و اطراف آن:
با توجه به یافته های باستان شناسی، انسانها از ۸- ۶ هزار سال قبل با گندم آشنا بوده و از آن استفاده می کرده اند. فعالیت هایی که روی گندم انجام می شد نیز معمولا به آسیاب محدود می گشت. اولین تاریخ استفاده از این سیستم را نمی دانیم، وی آنچه معلوم است، از زمان ساخته شدن اولین آسیاب تا به امروز، یکی از مکانهای اجتناب ناپذیر انسان همین آسیاب ها شده اند.
اطراف آب راه منتهی به آسیاب، قسمت های سفت بارگذاری آسیاب و نقاط دوردست جهت چرخش چرخ آسیاب همواره یکی از محل های دفن و اختفا بوده اند. بر اساس معلوماتی که بدست آورده ایم ، آسیابان امانتی خود را درست در پشت طاق راست در ورودی به آسیاب قرار می داده است. بر روی دفینه نیز سنگ درپوش گذاشته، ساروج ریخته و روی آنها نیز قطعه فلزی می کوبیده است. قطعه فلزی اصولا علامت دفینه می باشد، ولی کسانی
که از بیرون م یآیند فکر می کنند برای آنکه در از بیرون به دیوار نخورد به عنوان مانع بدان کوبیده شده است همانطور که می بینید هر کسی برای خود منطقی جهت دفن پول هایش دارد. بنابراین پیدا کردن منطق آنها و دادن حکم قطعی در مورد همه کاری غیرمنطقی خواهد بود.

۹– تومولوس (تل خاکی) و فراز تپه های باستانی:
اینها هم یکی از مهمترین جاها برای دفن می باشند. ما در اینجا به شرح و توضیح ساختار داخلی تومولو سها و تپه های باستانی نخواهیم پرداخت. برای دفن کنندگان بیرون و اطراف نزدیک این محل ها خیلی مهم هستند. نه تنها دفن کنندگان گنج، بلکه سازندگان تل خاکی هم زمانی که به فکر پیدا کردن جایی بهتر از تل خاکی برای پنهان کردن اموالشان می افتادند، عقلشان به جایی بند نمی شد، زیرا تل خاکی ها را رومی ها نیز مثل بسیاری دیگر از قبایل درست می کردند، بیزانس ها به عنوان بزرگترین غارتگران تاریخ، تل خاک یهای ساخته شده در زمان قدیم و نیز تل خاکی های ساخته شده در
دوره معاصرشان را به سبب تنگناهای اقتصادی غارت و چپاول می کردند به همین خاطر بود که در اواخر دوره بیزانس در داخل تل خاکی ها فقط و فقط جسد مرده قرار داده می شد، هدایای آن نیز در نقطه ای مخفی در اطراف نزدیک آن پنهان می شد.
با همین منطق، انسانهای دوره های پایانی بیزانس، با توجه به محل تل خاکی و تپه های باستانی مکانی را در نزدیکی آن برای مخفی کردن پول هایشان در نظر می گرفتند. زیرا این مکان ها هرگز تخریب و جابه جا نمی شدند.
چیز دیگری را هم که جستجوگران گنج باید بدانند این است که نه در دور های که تومولوس ها ساخته شد هاند، بلکه سالها بعد از آن ساکنین منطقه برای دفن کردن طلا و پول های خود به طور یقین با توجه به آن حرکت می کرده اند. در اطراف تومولوس ها معمولا درختانی با عمر دراز همچون بلوط و عرعر وجود دارند، یا در همان منطقه یک رود روان و یا تپه طبیعی که بتوان از آن به عنوان نقطه ثابت استفاده کرد وجود دارد. در چنین اراضی، افراد مصمم به فن طلا و پول به دنبال تشکیل سه ضلعی خود می گردند و مسافت را نیز اکثرا با قدم محاسبه می کنند. چنانچه نقشه و چیزی شبیه آن در دست نباشد، اطراف تل خاکی ها از این نظر باید بررسی شده و مناطق مذکور خارج از شک وشبهه نباشند.
امروزه نیز اگر انسان ها به جای خراب کردن تل خاکی ها (تپه های دست ساز) سعی در جستجوی اطراف آنها بکنند، کاری بدون ریسک و دردسر را انجام داده اند. چنین فعالیت هایی با مجوز نیز قابل انجام بوده به آثار تاریخی مان هم صدمه نمی زند.

۱۰-کوهها و تپه ها:
همچنانکه در قسمت تومولوس )تل خاکی( شرح دادیم، این بار نیز تپه ها و کوه های کوچک طبیعی برای دفن کنندگان پول و طلا به منزله نقطه پرگار بوده اند. در صورتی که با یک روایت و یا نقشه در خصوص این مناطق مواجه شدید، تپه و اماکن اطراف آن همچون چشمه ، رود، پل، آسیاب و دوراه یها که به منزله نقاط همیشه ثابت هستند نباید از نظر دور شده و تحت بررسی قرار گیرند

 

 

بیشتر درباره ی سکه ها بدانید

بیشتر درباره ی سکه ها بدانید

بروزرسانی شده در تاریخ: ۱۴ مهر ,۱۳۹۷

بیشتر درباره ی سکه ها بدانید

سکه های ساسانی

دولتهای هخامنشی ، اشکانی و ساسانی که روی هم رفته بیش از هزار سال بر ایران حکومت کردند همگی به ضرب سکه پرداختند . ولی سکه های ساسانی دارای اهمیت بیشتری است . زیرا منابع گرانبهایی از حیات اجتماعی و اقتصادی و سیاسی آن دوران ارائه می دهد . پیروزیهای مهمی که شاهپور اول در مقابله با رومیها داشت ، در تاریخ آن زمان و اوضاع آن زمان دارای اهمیت فراوان بود . به طوری که شاهپور اول دستور داد نقش آنها را بر روی صخره ها کنده کاری نموده ، ولی این رویدادها بر روی سکه ها نقش بسته نشده علت آن این است که سکه برای ساسانیان عمدتاً یک وسیله اقتصادی بود .

بیشتر درباره ی سکه ها بدانید

نوع سکه های ساسانی

ظاهراً مسکوکات عهد ساسانی دو نوع بوده است . یک نوع آنها از طلا ضرب می شد ، و دیگری از نقره . مسکوکات طلا که دینار گفته می شد ، بندرت به دست می افتد . پادشاهان اولیه ساسانی نوعی سکه طلا داشته اند که از حیث وزن ، با سکه امپراتوران روم به نام (اوری) Aurrei مساوی بوده است . علاوه بر اینها سکه هایی طلایی از آن زمان به دست آمده از حیث وزن با هم تفاوت دارند . درهم نقره را تقریباً همیشه به یک وزن ضرب می کرده اند . سنگینی این درهمها بین ۶۵/۳ تا ۹۴/۳ گرم است . سکه های کوچک نقره هم ضرب می کرده اند از اینقدر دیوبول diobole (معادل نیم درهم) و اوبول یا دانگ معادل درهم و همیوبول معادل درهم . سکه های مسی هم در آن زمان ضرب می شده کوچکترین پولی که اسم آن از زمان ساسانیان به ما رسیده است . پیشیز است .

نوشته های روی سکه ها

نوشته های روی سکه های ساسانی به خط پهلوی ساسانی (فارسی میانه) است . بیشتر درباره ی سکه ها بدانیدو در بعضی نوشته های رمزی مورد استفاده قرار گرفته است . بر روی سکه هموراه نام و لقب پادشاه ضرب می گردید . اما بعد از پادشاهی بهرام چهارم نوشته های پشت سکه تغییر کرده و محل ضرب سکه و به دست دادن سال پادشاهی است . البته سکه هایی مع در موارد خاص ضرب می شدند نوشته های ویژه ای داشتند . نوع نوشته ها تا روزگار بهرام گور (پنجم) یکسان است . « مزدا پرست ، خدایگان ، شاهنشاه ایران که از نسل یزدان است » از پادشاهی هرمز یکم تا پادشاهی شاهپور سوم گهگاه عبارت «وانیران» نیز وارد آن عبارات می شود . پشت سکه عموماً شکل آتشدانی است که در وسط دو نفر قرار گرفته است . پشت سکه های شاهان معلی فارسی در زمان سلوکی ها و اوایل پارتها نیز شکل آتشدانی بوده است . در روی سکه های ساسانی ، نام شهرهایی که سکه در آنجا زده شده با علامت اقتصادی مشخص گردیده است . مثلاً « ست » علامت شهر استخر ـ رام : علامت شهر رامهرمز ـ دا : بیشتر درباره ی سکه ها بدانید داراب گرد و غیره . سکه های ساسانی در زمان خسرو اول به حد اعلای بزرگی رسیده بود .

سکه خانه ها

از همان آغاز حکومت ساسانی ، حکومت مرکزی در کار سکه زنی نظارت بیشتر درباره ی سکه ها بدانید دقیقی می کرده است . در آنجا حکومت ساسانی سه سکه خانه بیشتر نبوده است بیشتر درباره ی سکه ها بدانید بیشتر درباره ی سکه ها بدانید ولی در زمان شاپور دوم و با سفرهای جنگی او سکه خانه های جنگ نیز بوجود آمدند . که یکی از آنها در افغانستان کنونی بود . ساسانیان هنگامی که به قدرت رسیدند همه سکه های نواحی نیمه مستقل را که از دوره اشکانی مانده بود از گردش خارج کردند . اما با فتح موقتی سرزمین کوشان در زمان شاهپور دوم و جانشینان او ناگزیر شدند که با پول بیگانه خود را سازش دهند و آن را بپذیرند .

سکه های اردشیر اول : « نوع اول : اردشیر از روبرو تصویر شده ، اطراف کلاه او « مروارید » دوزی است و هلال و ستاره ای بر آن دیده می شود . نوع دوم : نیمرخ راست اردشیر با کلاه معروف اشکانی تصویر شده است . در انتهای کلاه دو ردیف مروارید دوزی دیده می شود . که فاصله میان آن دو ردیف نیز مروارید دوزی است ، موی سر در زیر پوشش کلاه که آن نیز مروارید دوزی است پنهان شده است بیشتر درباره ی سکه ها بدانید ؛ از کلاه نواری بنام « نوار اشهره وند » آویخته است ، گرد تصویر چنبری نقطه چین ضرب شده است » .

شاهپور اول : « تصویر نیم رخ شاپور با افسر شهریاری کنگره دار که گوئی بر بالای آن بیشتر درباره ی سکه ها بدانید نصب شده است . از گوی و انتهای افسر شهریاری رو به بالا دیده می شود » بیشتر درباره ی سکه ها بدانید پشت سکه : « آتشگاه که پایه آن ستونی است بلند ، بر پایه ، آتشدان نهاده شده است . مجموعه آتشگاه از چند قطعه راست گوشه تشکیل شده است در دو سوی آتشگاه دو تصویر با افسر کنگره دارد دیده می شود که از کمرشان شمشیری آویخته است و نیزه ای بدست دارند » .

خصوصیات کلی سکه های ساسانی

مسکوکات ساسانیان از طلا ، نقره ، مس و برنج است . سکه های طلای ساسانی در زمان شاپور اول و دوم موافقتی با سکه های طلای رومی داشتند . ولی بعدها وزن سکه های طلا مختلف شد . سکه های نقره ساسانی همان درخم است ، ولی از تحقیقات محققین چنین ب می آید که در آن زمان درخم استعمال نمی شد . سکه نقره را زوز یا زوزون می گفتند یا کرشه هم گفته می شد بیشتر درباره ی سکه ها بدانید . سکه نقره نزدیک به یک متقال وزن داشت . به احتمال فراوان پول مسی را معا می گفتند (معا یک لغت سامی است ) . بعضی از سکه های ساسانی دارای خط آرامی است . ولی اکثریت با خط و زبان پهلوی ساسانی نوشته می شدند . لوکونین عقیده دارد که ساسانیان سکه های خود را بر روی سه فلز طلا ، نقره و برنز ضرب می کردند . یکی از ویژگیهای سکه های ساسانی تصویرهای یکسان بر رویه و پشت سکه ها بود که در آنها تصویر نیم تنه شاهنشاه در سمت راست نقش می شد . گاه در سکه های ساسانی نقش شاه و جانشین او یا تصویر سه گانه شاهنشاه بانوی بانوان و جانشین شاه نقش می گیرد . باید دانست که سکه های پهلوی ساسانی برای فهم تاریخ ساسانیان دارای اهمیت زیادی است . بزرگترین مجموعه سکه های ساسانی در موزه بریتانیاست بیشتر درباره ی سکه ها بدانید . چون تاج هر یک از شاهان ساسانی شکل خاصی است . می توان سکه های آنها را تشخیص داد . مثل : اردشیر که ابتدا مروارید نشان بود ولی شکل آن تغییر کرده و به صورت گویی که شاید علامت کره زمین یا خورشید باشد درآمد . تاج شاهپور اول کنگره دار بود و شباهت به تاجهای سلاطین هخامنشی داشته است ، و نیز بر روی آن گویی نصب شده و مرصح به جواهر بوده است . تاج شاهپور دوم نیز کنگره بیشتر درباره ی سکه ها بدانید دار بوده که گویی منسوجی بر فراز آن است ، و از اطراف دارای نوارهای مواج است . شکل این تاج از شاپور اول تقلید شده و تفاوتی که با آن دارد از حیث قوسهای کوچکی است که بر فراز لبه تحتانی تاج دیده می شود . لازم به ذکر است زمانی که ایرانیان در زمان شاهپور دوم و جانشینانش بر سرزمین کوشان غلبه کردند ، لقب « گوشانشاهان » یا « شاه بزرگ » کوشانیان داشتند . این موارد از سکه هایی که در زمان شاهپور دوم بدست آمده است ، مشخص می شود .

معرفی رشته باستان شناسی

معرفی رشته باستان شناسی

بروزرسانی شده در تاریخ: ۱۴ مهر ,۱۳۹۷

معرفی رشته باستان شناسی
مقدمه

رشته باستان شناسی در ایران زیر مجموعه رشته علوم انسانی به حساب می آید . البته از چند سال پیش دانشکده های هنر نیزاقدام به راه اندازی رشته باستان شناسی در مقطع کاردانی کردند اما به ناچار دانشجویانی که دراین مقطع و در دانشکده های هنر فارغ التحصیل شدند، بعد از یک دوره دیگر شرکت در کنکور سراسری می توانند تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی و در زیرمجموعه علوم انسانی ادامه دهند.

 معرفی رشته باستان شناسی

در رشته باستان شناسی دانشجویان بیش از ۱۳۰ واحد درسی را در زمینه های پیش از تاریخ (دوره های پارینه سنگی، میان سنگی و نوسنگی)، دوره تاریخی و دوره اسلامی می خوانند.

همچنین دانشجویان می باید یک فصل نیز که معمولا یکی از دو ترم آخر دانشجویان می باشد، در محل حفاریی که دانشگاه در نظر می گیرد حضور یابند و مهارت هایی را در این زمینه بیاموزند.

برخی رشته باستان شناسی را با تاریخ یکی می دانند یا این که این رشته را کاملا مشابه رشته تاریخ به حساب می آورند اما در این باره باید تاکید کنم که این دورشته اگرچه مشابهت هایی باهم دارند اما یکی به حساب آوردن این دو هم اشتباه است.

رشته باستان شناسی تا یک مقطعی (تقریبا از زمانی که بشر توانست بنویسد) از برخی اطلاعات رشته تاریخ استفاده می کند اما همه آن را به کار نمی گیرد.

رشته تاریخ مجموع نوشته ها و آثار به جا مانده از گذشتگان را شامل می شود اما رشته باستان شناسی می باید خود به دنبال این آثار بگردد.

رشته تاریخ با توجه به آثار موجود به بحث می پردازد اما رشته باستان شناسی با توجه حتی گاه حدسیات به کاوش در زمین می پردازد . اگرچه همانطور که گفتم از اشاره هایی که برخی مورخین در کتاب های خویش کرده اند هم استفاده می کند که نمونه آن را در حفاری های بین النهرین می توان دید که باستان شناسان در اینجا کاملا از نوشته های تاریخی و بیشتر از آن از متون دینی استفاده کردند.

باستان شناسان با توجه به یافته هایی که در کاوش ها به دست می آید می باید فرهنگ و نحوه زندگی وحتی روابط اجتماعی گذشتگان را تدوین کنند.

تعریف و شرح

باستان شناسی از یک سو مسیر تاریخ را تعیین می کند و از سوی دیگر مادر تاریخ است. روشن کردن گذشته هر جامعه از جهت مسائل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و یا مذهبی از اصول اساسی این رشته است. هدف از تحصیل در این رشته، تربیت نیروی متخصص و کارآمد برای بررسی و شناسایی آثار تاریخی و کاوشهای باستان شناسی در مناطق مختلف کشور، همچنین تامین کادرهای تحقیقی، فرهنگی و هنری سازمانی مربوط می باشد. رشته باستان شناسی در مقطع کارشناسی به مطالعه آثار باستانی سه دوره پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی می پردازد. دانشجویان در طی چهار سال با آثار باستانی دوران پیش از تاریخ ایران، بین النهرین و مصر و تمدن و فرهنگ اسلامی آشنا می شوند.

باستان‌شناس فردی است که در محل‌های باستانی معرفی رشته باستان شناسی

کاوش می‌کند، یافته‌ها را مورد مطالعه قرار می‌دهد و پس از تعیین ارزش مادی و معنوی و تخمین قدمت آثار، آنها را در بازارهای عتیقه به فروش می‌رساند.

در گذشته‌ای نه چندان دور، جامعه ما چنین دیدگاهی نسبت به باستان‌شناس داشت. در واقع مردم باستان‌شناس را با «عتیقه جمع‌کن» یا «عتیقه‌فروش» یکی می‌دانستند. کاری که بسیاری از شاهزادگان و درباریان دوره قاجار و پهلوی به عنوان یک سرگرمی ساده، برای کسب درآمد بیشتر انجام می‌دادند. اما در حقیقت باستان شناس یک تاجر یا عتیقه ‌جمع‌کن نیست. بلکه‌ یک‌ محقق‌ است‌؛ محققی‌ که‌ شواهد لازم‌ را برای‌ تحقیقات‌ خود از طریق‌ بررسی‌ ، پژوهش‌ و کاوش‌ در نقاط‌ مختلف‌ جهان‌ که‌ روزی‌ محل‌ تردد، سکونت‌ یا هر نوع‌ فعالیت‌ انسانی‌ بوده‌ است‌، به‌ دست‌ می‌آورد‌ و سعی‌ دارد تا گذشته‌ را براساس‌ یافته‌های‌ خود بازسازی‌ کند. باستان‌شناسی‌ از یک‌ سو مسیر تاریخ‌ راتعیین‌ می‌کند و از سوی‌ دیگر مادر تاریخ‌ است‌. در واقع‌ روشن‌کردن‌ گذشته‌ هر جامعه‌ از نظر‌ اقتصادی‌، فرهنگی‌، اجتماعی‌، سیاسی‌ یا مذهبی‌ بدون‌ مراجعه‌ به‌ نظر باستان‌شناسان‌ دشوار یا حتی‌ غیرممکن‌ است‌.

زیرشاخه ها و کاربرد

باستان شناسی در مقطع کارشناسی دارای گرایش معرفی رشته باستان شناسی و زیر شاخه خاصی نبوده و در طی دوره آموزشی چهار ساله کلیه درسها در هفت ترم ارائه می شود و یک ترم حفاری در محل ارائه داده می شود.

طی چند سال گذشته به طور متوسط درهرسال ۹۵نفر معرفی رشته باستان شناسی در رشته باستان شناسی پذیرفته شده اند. در ضمن رشته باستان شناسی در ایران تا مقطع دکترا تدریس می شود.

داشتن اطلاعات مناسب در زمینه تاریخ و جغرافیای ایران و کشورهای همسایه و همچنین تسلط به زبان انگلیسی برای دانشجویان معرفی رشته باستان شناسی این رشته ضروری به نظر می رسد.

باستان شناسی با کار و تلاش در گرمای کویر و در سرمای کوهستان و با تحمل سختیها و مشکلات بسیار همراه است . معروف است که می گویند باستان شناسی ۵۰ درصد روی زمین و ۵۰ درصد زیر زمین است.به همین دلیل باستان شناسی نمی تواند برای افراد علاقه مند به پشت میز نشینی رشته مناسبی باشد .

باستان شناس باید علاقه مند به کار در طبیعت باشد . یعنی اگر جوانی عاشق کاوش و جستجو و کشف مجهولات و نقاط تاریک تاریخ گذشته نباشد ، نمی تواند در این رشته موفق گردد.

کاربرد این رشته نیز از نام آن پیداست، این رشته در کشور ما که هنوز بسیاری از آثار تاریخی آن کشف نشده می تواند جایگاه مناسبی داشته باشد.

رشته باستان شناسی در ایران

تنها یک سال پس از تاسیس دانشگاه تهران ، یعنی در سال ۱۳۱۴ ، رشته باستان شناسی در دانشکده ادبیات دائر و بدین ترتیب تدرس علمی باستان شناسی در ایران آغاز شد . بدین ترتیب زمینه ساماندهی پژوهشهای باستان شناختی و اداره عملی آن در سطح کشور به وسیله فارغ التحصیلان ایرانی رشته باستان شناسی دانشگاه تهران فراهم آمد . باستان شناسی با دستیابی به راه حلهایی که انسان گذشته برای مسائل گوناگون یافته بود به ما امکان می دهد تا به کمک ابزار نوین کارآمد ترین پاسخ ها را برای مسائل مشابه امروزی بیابیم