مکان های باستانی آنتالیا

مکان های باستانی آنتالیا

امتیاز دهید

بروزرسانی شده در تاریخ: ۱۱ اسفند ,۱۳۹۷

مکان های باستانی آنتالیا

جاذبه‌های تاریخی و باستانی آنتالیا

شهر باستانی آسپندوس

شهر باستانی آسپندوس

 

 

 

 

 

مکان های باستانی آنتالیا

 

شهر باستانی آسپندوس  در ۴۰ کیلومتری آنتالیا قرار دارد. مهم‌ترین دلیل معروفیت این شهر باستانی وجود یکی از قدیمی‌ترین آمفی تاترهای دنیا در آن است. این آمفی تاتر که بنای به‌جا مانده از قرن دوم میلادی است روی یک تپه شیب دار قرار دارد و امروزه میزبان جشنواره‌های بین‌المللی  اپرا است. یک تالار  با ۵۹ طاق قوسی در این آمفی تاتر وجود دارد که به خودی خود اثری دیدنی محسوب می‌شود.

همچنین وجود بناهای تاریخی با معماری‌های بی نظیر این شهر را بسیار دیدنی کرده است. در سال‌های دور شهر آسپیندوس پر از قنات‌هایی بوده که به وسیله آنها آب شهر تامین می‌شده است، امروزه آثار باقی مانده از این قنات‌ها جزء آثار باستانی آنتالیا محسوب می‌شود.


شهر باستانی پرگه

شهر باستانی پرگه

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مکان های باستانی آنتالیا

 

شهر باستانی پرگه یکی از پربارترین تاریخ‌ها را دارد که در ۱۸ کیلومتری آنتالیا واقع در منطقه سریک است. این شهر یکی از مهم‌ترین شهرهای تجاری عهد باستان ترکیه محسوب می شود. هنوز بناهایی از برج‌ها، دروازه‌ها و سنگرها در این شهر وجود دارد اما معروفیت این شهر بیشتر به‌خاطر وجود حمام‌ها و چشمه‌های فراوان است. جالب است بدانید این شهر به «شهر آب» معروف بوده است.

به نظر می‌رسد مردم قدیمی پرگه “ماه” را به‌عنوان یک الهه یا خدا می‌پرستیدند زیرا، در تمامی آثار باستانی شهر نشانی از ماه به‌عنوان چیزی مقدس دیده می‌شود.

شهر پرگه به عنوان یک اثر باستانی جهانی در یونیسف ثبت شده است. از دیگر بناهای معروف این شهر می‌توان به یک سالن قدیمی با ظرفیت ۱۲هزار نفر اشاره کرد.

 

 

 


منطقه توریستی سیده

منطقه توریستی سیده

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مکان های باستانی آنتالیا

سیده یک  شبه جزیره در منطقه مدیترانه است که بناهای تاریخی زیادی را در خود جای داده است. آثاری از بناهای تاریخی هنوز در این منطقه به جای مانده اما بسیاری از این بناها هم  توسط تپه شن و گیاهان مدیترانه نابوده شده‌اند. وجود شن و ماسه و پوشیده شدن بناها از آنها در این منطقه امری طبیعی محسوب می‌شود.

سه اثر مهم تاریخی که در کنار دریا قرار گرفته است یکی بازار معبد آپولو، دیگری گورستان تاریخی و سومی یک مرکز تاتر باستانی است. حمام رومی یکی دیگر از آثار تاریخی مهم  این شهر است که امروزه به موزه تبدیل شده است. دیدن این منطقه برای علاقمندان به تاریخ و آثار تاریخی  می‌تواند یکی از جذاب‌ترین بخش‌های سفر به آنتالیا باشد.

اینجا هم میتوانید بیشتر درمورد این مطلب بخوانید  آشنایی با مجسمه ی ابوالهول گیزا

 

 

 

 


غار کارائین

غار کارائین

 

 

 

 

 

 

مکان های باستانی آنتالیا

غار کارائین یکی از قدیمی‌ترین  مکان‌ها در  آنتالیا است که انسان‌ها در آن سکونت داشته‌اند، این غار که در شمال غربی آنتالیا قرار دارد؛ از زمان پارینه سنگی به جا مانده است. این غار یک ورودی دارد که سه تالار را به هم وصل می‌کند.

در کنار درب ورودی این غار یک موزه کوچک قرار دارد که بازدید کنندگان می‌توانند از آثار باستانی پیدا شده در این منطقه دیدن کنند قدمت برخی از این آثار به ۱۶۰ هزار سال قبل از میلاد مسیح می‌رسد.

درمورد غار کارائین باید بدانید که این غار ۲۵ هزار سال به‌عنوان سکونتگاه مورد استفاده قرار می‌گرفته است. در واقع این غار نه تنها یکی از قدیمی‌ترین مکان‌های ترکیه بلکه یکی از قدیمی‌ترین مکان‌های جهان شناخته می‌شود.


حمام رومی آنتالیا

حمام رومی آنتالیا

 

 

 

 

 

 

 

مکان های باستانی آنتالیا

حمام رومی آنتالیا یکی از بناهای تاریخی معروف آنتالیا است این حمام در منطقه سیده قرار دارد و امروزه به‌عنوان یک موزه باستان‌شناسی با مجموعه‌ای از بهترین آثار باستانی تغییر کاربری داده است. قرار گرفتم این حمام در منطقه سیده یک مزیت محسوب می‌شود زیرا بازدیدکنندگان از این بنا می‌توانند در یک روز از تعداد زیادی از بناهای تاریخی دیگر که در این منطقه قرار دارند بازدید کنند.

شکل اصلی حمام در گذشته به صورت ۵ اتاق با اندازه‌های متفاوت بود که شامل اتاق آب سرد، اتاق آب گرم، گرمخانه و سنا، پانسیون و استخر شنا می‌شد. کف حمام و دیواره‌های داخلی همگی از مرمر سفید بودند اما امروزه بخشی از اینها از بین رفته است.

در نزدیکی این حمام استراحتگاه‌ها، رستوران‌های ساحلی و هتل‌های لوکس  ساخته شده است که بازدید از این حمام و به طور کلی این منطقه را برای گردشگران راحت کرده است.


کسیک مناره آنتالیا

کسیک مناره آنتالیا

 

 

 

 

 

 

 

مکان های باستانی آنتالیا

«کسیک مناره آنتالیا» به معنای مناره‌ شکسته است.  این مناره یکی از دیدنی‌ترین آثار تاریخی آنتالیا است. این مناره یک کتاب تاریخی از آنتالیا در دوره‌های رومی‌ها، بیزانس، سلجوقیان و دوره عثمانی‌ها تا به امروز است. این مناره در قرن دوم میلادی ساخته شد و رومی‌ها از آن به‌عنوان معبد استفاده ‌می‌کردند. در قرن هفتم این مناره که تا آن زمان یک بنای کامل بود به کلیسا تبدیل شد و حمله اعراب در قرن هشتم بخش زیادی از این بنای باشکوه را تخریب کرد. قرن سیزدهم سلجوقیان کلیسا را به مسجد تبدیل کردند. این تغییر سرنوشت تا زمان زمان عثمانی‌ها هم ادامه داشت. جالب است بدانید در آتش‌سوزی ۱۸۴۶ بنای اصلی این اثر نابود شد و امروزه تنها مناره‌های آن باقی مانده است. به خاطر همین سرگذشت عجیب و غریب است که  این بنا را تاریخ آنچه بر ترکیه گذشته است می‌دانند.

اینجا هم میتوانید بیشتر درمورد این مطلب بخوانید  رمز و راز مجسمه ابوالهول

 


دروازه هادریان

دروازه هادریان

 

 

 

 

مکان های باستانی آنتالیا

دروازه هادریان را می‌توان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین و برجسته‌ترین آثار تاریخی آنتالیای ترکیه دانست. این بنا، دروازه یک دیوار باستانی کشیده شده دور یک شهر بوده است. دروازه هادریان از مرمر سفید در سال ۱۳۰ ساخته شده است.

دروازه هادریان در مجموع ۸ ستون از جنس گرانیت دارد که چهار ستورن از هر طرف طاق‌های دروازه را نگه می‌دارند. در دو طرف این دروازه دو برج باستانی وجود دارد که  یکی از آنها در دوران رومی‌ها در آنتالیا ساخته شده و دیگری احتمال می‌رود در آن دوران تعمیر و بازسازی شده باشد.

دروازه هادریان یکی از بناهایی است که تاکنون به بهترین شکل در آنتالیا حفظ شده است. این بنا را به‌عنوان زیباترین دروازه پامفلیا می‌شناسند.


مسجد مرادپاشا

مسجد مرادپاشا

 

 

 

 

 

 

مکان های باستانی آنتالیا

در سال ۱۵۷۰ به دستور صدر اعظم مرادپاشا، بیرون از محوطه کاخ‌ها در خیابان کاظم اوز آلپ مسجد مراد پاشا ساخته شد.  یکی از دیدنی‌ترین بخش‌های این مسجد ستون‌های بخش انتهایی آن است که باریک و سه گنبدی هستند و سنگ‌های رنگی آنها را تزئین کرده‌اند. بر روی دیواره های مسجد هم خطاطی‌هایی از دوره سلجوقی به جا مانده است همچنین ممبر مسجد مراد پاشا از سنگ مرمر ساخته شده و در کنار محرابی زیبا به مسجد جلوه خاصی داده است. مسجد مراد پاشا  یکی از معروف‌ترین مسجدهای ترکیه است، ترکیه‌ای ها این مسجد را به نام مسجد عثمانی نیز می شناسند.