راز تدفین هزاره دوم پیش از میلاد

امتیاز دهید

بروزرسانی شده در تاریخ: ۱۰ اسفند ,۱۳۹۳

راز تدفین هزاره دوم پیش از میلاد:

راز تدفین هزاره دوم پیش از میلاد در بم برملا شد.

۵۶

اسکلتی که از یک گور در ارگ بم به‌دست آمده نشان می‌دهد این نوع تدفین با تدفین جنینی تفاوت دارد .این اسکلت به پشت خوابیده و زانوها به سمت بالاست که احتمالا این تفاوت به نوع آداب و رسوم، فرهنگ و طایفه قوم‎ها برمی‎گردد.
خبرگزاری میراث فرهنگی: انسان‎شناس تیم کاوش‎های ارگ بم، راز نوعی تدفین مربوط به هزاره دوم پیش از میلاد را که در اطراف محوطه باستانی ارگ بم انجام می‎شده، کشف کرد.

“فرزاد فروزانفر” انسان‎شناس، پس از دو ماه تحقیق روی اسکلت کشف‎شده در ارگ تاریخ بم، معتقد است این نوع تدفین مختص فرهنگ و آداب و رسوم خاص مردم منطقه در اوایل هزاره دوم پیش از میلاد است.

وی در گفتگو با CHN گفت: «در تحقیقات انجام‎شده روی اسکلت به‌دست آمده از گور، متوجه شدیم بالاتنه اسکلت به پشت خوابیده اما زانوها به سمت بالا بوده است.»

فروزانفر با بیان اینکه تاکنون دو نوع تدفین از سوی باستان‎شناسان شناسایی شده بود، اظهار داشت: «این دو نوع تدفین به این شکل بوده که یا اسکلت در داخل گور به سمت چپ یا راست خوابیده، یا زانوها در داخل شکم به شکل جنینی جمع شده است. اما در این مورد اسکلت به پشت خوابیده و زانوها به سمت بالاست.»

انسان‎شناس تیم کاوش‎های ارگ بم البته احتمال می‎دهد که شکل زانوها ممکن است به دلیل تغییر و تحولات داخل گور عوض شده باشد.

اینجا هم میتوانید بیشتر درمورد این مطلب بخوانید  اشکال قبر سرداری به صورت اجمالی

به گفته فروزان‎فر اسکلت کشف شده مربوط به زنی تقریباً میانسال است و هیچ‎گونه ابزارآلات، مواد غذایی یا اشیای زینتی در گور پیدا نشده است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا نمونه این تدفین در قسمت‎های دیگر کشور شناسایی شده است، به CHN گفت: «نمونه این تدفین تنها در شمال کشور یافت شده است. البته تدفین شمال کشور اندکی با این تدفین تفاوت دارد که احتمال می‎دهیم این تفاوت به نوع آداب و رسوم، فرهنگ و طایفه قوم‎ها برمی‎گردد.»

باستان‎شناسان ارگ بم همزمان با کشف این اسکلت موفق به شناسایی تکه جمجمه‎هایی نیز در اطراف این گورشده‎اند که هنوز تحقیقات جامع و کاملی از سوی انسان‎شناس تیم کاوش روی آنها صورت نگرفته است.

۲- پوبل که اورا پدر راستین ” دستور زبان سومری ” می نامند، میگوید، تلفظ مصّوت اندیشه نگارها مبهم است.

هیس میگوید” فهرست لغات مختلف ninda, nidba و nindaba را بصورت ni-id-ba هجا نویسی کرده اند، آنرا ninda بمعنی ” نان” و ba بمعنی” تقسیم کردن” می دانند. ما دو مفهوم از این کلمه در گویش های شمال خلیج فارس در ذهن داریم . nun da bow بمعنی ” نان پدر مادر” که طبیعتاً مجانی است، دیگری nun-da-wa بمعنی” نان دادن ها” که همان” غذای نذری” یا بخشش غذا است.

۵۶-۲

تصویری از ارابه مرگ و نزدیکان مرد

۵۶-۳
تعدادی تدفین جنینی همراه با لوازم مرده
——————————————————————–
انواع دیگری از تدفین جنینی از سومر
۵۶-۴
غسالخانه + لوله کشی و سیستم دفع فاضلاب
۵۶-۵
 
تدفین شاه سومری در عمق ۸متری ( در جهان زیرین! )